Tagjaink

Szaknévsor


Elfelejtetted a jelszavad?
Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

Tisztelt Cím! Nyomtatás
2018. August 31.

Kedves Érdeklődők!

Több információból értesülhettek (értesülhettetek) arról, hogy a Békéscsabai Kézműves Szakközépiskola 2018. június 30-val bezárta a kapuját.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület nagyon gondolkozik azon, hogy az OKJ végzettséget adó felnőtt népi kézműves képzések – Csipkekészítő, Fajátékkészítő, Faműves, Fazekas, Gyékény-, szalma- és csuhéjtárgykészítő, Kézi és gépi hímző, Kosárfonó és fonottbútor-készítő, Nemezkészítő, Népi bőrműves, Népi játék- és kismesterség oktató, Szőnyegszövő, Takács – oktatását a jövőben felvállalja.

Tárgyalásokat kezdeményeztünk a jelenleg OKJ végzettséget adó képzőközpontokkal, akik szívesen fogadják szervezetünknél a kihelyezett képzéseket, amíg saját jogon nem kérjük meg az egyes szakmák képzési akkreditációját.

Az elmúlt egy-két hónapban sokan kerestek meg bennünket, hogy szeretnék Békéscsabán megkezdeni valamelyik kézműves szakma képzését.

A felnőttképzés beindításához, még akkor is, ha csak kihelyezett képzőközponttá válna az egyesület, nagyon sok teendőt kell elvégezni, hogy megfeleljünk a hatályos jogszabályoknak. Szívesen vállaljuk ezt a munkát, ha látjuk, hogy lennének, akik szeretnék igénybe venni. Ehhez kérjük mindazoknak a szándéknyilatkozatát, akik az fenti OKJ-s képzéseket 2018 októberében vagy novemberében Békéscsabán szeretnék elkezdeni.

A szándéknyilatkozatok birtokában folytatnánk a képzőközpontokkal a tárgyalást arról, hogy megkérjék az indítási engedélyeket és ezt követően hivatalosan is meghirdethessük a képzéseinket.

 

Tisztelt Cím!
Kedves Érdeklődők!

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz (Hozzátok), hogy amennyiben Ön (Te) vagy ismerősei Békéscsabán szeretnének népi kézműves szakmákban OKJ-s szakmai végzettséget megszerezni, a mellékelt szándéknyilatkozatot szíveskedjenek kitölteni és a címünkre (e-mailben, vagy postai úton- Békés Megyei Népművészeti Egyesület 5600 Békéscsaba, Orosházi u. 26) megküldeni.

Reménykedünk, hogy a több mint 40 éves múlttal rendelkező békéscsabai felnőttképzés folytatódhat.

Békéscsaba, 2018. augusztus 29.

Pál Miklósné
Békés Megyei népművészeti Egyesület
30-299-77-89
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


A szándéknyilatkozat letölthető az alábbi linkre kattintva:

bmne_szandeknyilatkozat.docx