Tagjaink

Szaknévsor


Elfelejtetted a jelszavad?
Ön ellátogat-e a Körös-völgyi Sokadalom idei rendezvényeire?
 

 

Honlapunk létrehozását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta

NCA

FESZTIVÁL.HU - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja...

A XIX. KÖRÖS-VÖLGYI SOKADALOM Nyomtatás
2018. June 26.

Ez évben tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Körös-völgyi Sokadalom, a Dél-Alföld népművészetének ünnepe, amely sokszínű programkínálatával várja a Gyulára látogatókat, a vár előtt, erre az alkalomra kialakított sokadalmi téren. A néptánc és népzene mellett a népi kismesterségek képviselői is bemutatkoznak a háromnapos forgatag alatt. A Körös-völgyi Sokadalom több intézmény és szervezet közös összefogásával valósul meg.

A festői környezetben, Európa egyetlen éppen maradt gótikus téglavárának tövében megrendezett sokadalom a nevéhez illően nemcsak egy fesztivált foglal magába. A Körös-völgyi Sokadalom és kísérőrendezvényei – XII. Határ Menti Összművészeti Fesztivál, XII. Országos Gyermektánc Fesztivál gálaműsora, XXII. Békés Megyei Néptáncosok Találkozója, Békés Megyei Néptáncgála, - az értékek ápolása mellett a világviszonylatban is fontos magyar népi kultúra szinte minden elemét megjeleníti a kínálatban.

A rendezvény szervezői nevében várunk minden kedves, a népművészet iránt fogékony vendéget 2018. június 29 – július 1. között Gyulán, a XIX. Körös-völgyi Sokadalmon!

 

Bővebb információ:

http://korosvolgyisokadalom.hu/